KOCAELİ / DERİNCE - Alparslan Ortaokulu

Tarihçemiz

İsmini bu güzel yurdu vatan edinmemizi sağlayan büyük Türk hükümdarı Alparslan'dan alan okulumuz, Derince ilçesine bağlı Yenikent adı verilen mahallede kurulmuştur. Tamamen yeni bir yerleşim yeri olarak kurulan mahallemizde, konutların bitmesi ile kooperatif üyeleri taşınmaya başlamışlar. Böylece okul ihtiyacı doğmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan okulumuz, 1990-1991 Eğitim Öğretim yılında beş derslikli binasında hizmete girmiştir. Ancak hızlı nüfus artışı sonucu iki yıl sonra okul yetersiz gelmeye başlayınca,  onbeş derslikli ek bina yapılmasına karar verilir. 1995-1996 Eğitim  Öğretim yılında ek bina hizmete girer. Okulumuz aynı yıl ilköğretim okuluna dönüşür. Daha sonra 1995 yılında okul bünyesinde anasınıfı açılır. 17Ağustos Depreminde hasar almayan okulumuz yine de hafif yollu bir onarım görmüştür. Ancak depremden önce bin beş yüz ün üzerinde olan öğrenci mevcudumuz çoğu insanın göç etmesi nedeni ile binlere kadar düşer. Arkasından Kocaeli Öğretmenler İlköğretim Okulunun Eğitim Öğretime başlaması ile okulumuz bölünmüş ve öğrencilerimizin bir kısmı bu okula gönderilmiştir. Daha sonraki yıllarda ikili öğretimden  normal öğretime dönen okulumuz bu gün eğitim öğretimini normal olarak sürdürmektedir. Bulunduğumuz semtin sürekli göç alması, okul mevcudumuzun devamlı olarak artmasına neden olmaktadır. Bu durum sınıf yetersizliği sonucunu doğurmaktadır. Halen mevcudumuz anasınıfımız dahil 739 kadar olup, bazı sınıflarda mevcutlarımız standartların üzerindedir. 2005/2006 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığınca sağlanan  Dünya Bankası desteği ile  iki adet Bilgi teknoloji sınıfı kurulmuş olup 2006/2007 öğretim yılında  hizmete girmiş bulunmaktadır.

Yayın: 06.11.2019 - Güncelleme: 08.10.2023 16:04 - Görüntülenme: 1503